Foundation is live!

Beste allemaal – Voor degene die het nog niet weten, ga ik gelijk met de deur in huis vallen: ik ben ziek en wordt niet meer beter…

In oktober 2019 heb ik de diagnose slokdarmkanker gekregen en sinds januari 2020 ben ik in een stadium dat ik niet meer operable ben en palliatieve chemotherapie krijg. Een ongelooflijke klap voor mij, Sanne, mijn kleine kids Jens en Maud, mijn moeder, mijn zus en de rest van mijn familie, vrienden en collega’s. Ondanks de zware mentale strijd en het hebben van weinig energie, voel ik me naar omstandigheden best goed en heb ik naast minder goede dagen vooral ook veel goede dagen. Desondanks staat ons, voorheen zorgeloze leven, compleet op zijn kop. Ook al hebben we te maken met de COVID-19 beperkingen, we plukken iedere dag weer de dag!

Slokdarmkanker is moeilijk te genezen. In 2019 kregen ruim 2500 mensen slokdarmkanker, waar ik er helaas een van ben. Slechts 30% van deze patiënten kan een zware en risicovolle operatie ondergaan, en alleen als de diagnose in een vroeg stadium wordt gesteld. Voor mij kwam die diagnose uiteindelijk te laat omdat ik uitzaaiingen bleek te hebben, vlak voordat ik geopereerd zou worden. De algemene 5-jaarsoverlevingskans is slechts 23%. Zelfs na operatie is deze nogsteeds maar 50%. Onderzoek naar vroegopsporing is daarom essentieel. Deze vorm van kanker moet eerder aan het licht komen, zodat anderen voorkomt, wat mij is overkomen.

Ondanks dat het voor mij te laat komt, heb ik daarom nog de wens om een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur in combinatie met technologische innovatie, naar de vroegopsporing van slokdarmkanker en daarbij de overlevingskans van patiënten wordt vergroot. Deze ziekte verdient meer aandacht, zeker omdat het een van de weinige kankersoorten is die steeds meer voorkomt en ook steeds meer op jongere leeftijd. Samen met enkele goede vrienden en collega’s heb ik met veel trots de Sjoerd Daniels Foundation opgericht om deze strijd aan te gaan.

Ons doel is om zowel financieel als met kennis en menskracht bij te dragen aan specifieke onderzoeken naar slokdarmkanker. Daarvoor is jullie hulp nodig! Ik wil jullie vragen een donatie te doen aan onze stichting, zodat onze steun naar onderzoek kan starten. Hiervoor gaan we, naast deze eerste crowdfunding actie, de komende tijd diverse acties en evenementen bekend maken en uiteraard reken ik daar ook op jullie steun en bijdrage! Zeker nu de Corona pandemie ons beperkt in mogelijkheden, maar we zijn creatief! Lees meer op onze website en doneer.

www.stopslokdarmkanker.nu

StopSlokdarmkanker.NU!
Laten we samen voorkomen, wat mij is overkomen!

DONEER NU via https://doneren.stopslokdarmkanker.nu!

Mijn dank is groot! Delen is lief!

Sjoerd

PS: Noteer alvast vrijdag 11 december 2020 in je agenda voor het Sjoerd Daniels Foundation online Launch Event, volledig Corona proof! Meer informatie en details volgen spoedig!

Volg ons online en op social media:
Website: www.stopslokdarmkanker.nu
Twitter: https://twitter.com/SjoerdDanielsFD
LinkedIN: https://www.linkedin.com/company/sjoerddanielsfoundation/
Facebook: https://www.facebook.com/sjoerddanielsfoundation
Instagram: https://www.instagram.com/sjoerddanielsfoundation/